Geschiedenis

Van Mourik Beekbergen is al zestig jaar actief in het grijze én groene werkgebied. Wat eens begon als werk op een tractor bij omliggende agrariërs, is uitgegroeid tot de specialist in groen, grond en infra heden ten dage.

SINDS 1963

C. van Mourik richt van Mourik Beekbergen op in 1963. In de loop der tijd groeit het machinepark van het agrarisch loonbedrijf, komt er een werknemer bij en helpt zijn vrouw met administratie en in de planning. Wanneer gemeente Apeldoorn, het waterschap, Heidemij en Grontmy zich tot de klantenkring voegen, werkt het bedrijf steeds vaker in de cultuurtechniek – een sector die goed bevalt. Nieuwe machines worden aangeschaft en het aantal personeelsleden neemt toe.

ZOON WIM NEEMT OVER

Als zoon Wim in 1991 in de zaak komt en het bedrijf overneemt, houdt hij – ondanks de crisisjaren – die stijgende trend vast. Inmiddels werken er maar liefst zeventien mensen voor van Mourik in het grondverzet en in de cultuurtechniek. De ervaren mannen van Van Mourik, waarvan er een gedeelte al vijfentwintig jaar bij ons in dienst is, staan te trappelen om ook voor u aan de slag te gaan!

2021 – Wim en Koen gaan samen aan de slag!
Sinds een paar jaar is Koen Spee ook actief binnen het bedrijf en vanaf 2021 wordt besloten om het bedrijf samen voort te zetten. Koen gaat aan de slag met het aannemen van projecten. Wim blijft zich bezig houden met het verhuren van man met machine. Samen met de circa 20 medewerkers zetten zij groen en grond in beweging!

Onze mannen

Wij zijn de mannen van de bodem. Sommigen van ons werken al meer dan vijfentwintig jaar bij van Mourik Beekbergen en hebben ervaringscertificaten, anderen komen binnen met een machinistendiploma en werken hard aan hun ervaring. Maar iedereen heeft een klic met graven.

De meesten van ons besturen een eigen machine, waar we razend trots op zijn. In tijden van recessie wordt er nog wel eens gewisseld, maar in drukke periodes kruipen we in onze vertrouwde cabine. Op zaterdag komen we dan langs om het geliefde toestel schoon te maken; want de eerste klap, is een daalder waard. Gelukkig breidt ons machinepark steeds meer uit.

Dennis Diks

Hans Weijenberg

Geert Bouwmeester

Ferdinand Koers

Bennie Hoekman

Michel Broekhof

Gerrit Woestenenk

Peter Naafs

Wim Denekamp

Wim van Mourik

Michel van Binsbergen

Ruben Kuiper

Bernard van de Steeg

Wietse Veldhuis

Rick Holterman

Koen Spee

Emiel Kok

Jilles Vellekoop

Robbin Hafkamp

Bennie Buitenhuis

Edwin van der Voorn

Ivar Bloem

Reinier de Bar

Luuk Jacobsen

Projecten

Groen-, grond- en infraprojecten laten we graag zien op de website. Vraag gerust naar onze referenties.

Bekijk hier onze YouTube serie
“Tot op de Bodem”

2 jaar geleden zijn we begonnen met de YouTube serie “Tot op de Bodem”. In elke aflevering zoeken we tot op de bodem een onderwerp uit en vertellen je op deze manier wat er speelt in ons bedrijf. Veel kijkplezier!

Nog meer video’s…