Cultuurtechniek

Cultuurtechniek is het verbeteren en vergroten van de gebruikswaarde van de bodem. Grondverbetering en waterbeheersing zijn cultuurtechnische werkzaamheden, waarbij wij als van Mourik Beekbergen alle bewerkingen van grond voor onze rekening nemen.

Vergroening van de buitenruimte

Het aantal woningen en verhardingen neemt toe, waardoor er minder ruimte is om water in de bodem te infiltreren. Wij zetten ons juist in om de buitenruimte te vergroenen. Groen in de buitenruimte zorgt er namelijk voor dat regenwater kan infiltreren en in de zomer zorgt het voor verkoeling.

Een groene omgeving heeft een goede basis nodig om goed tot bloei te komen. Van Mourik Beekbergen zet zich in om deze basis aan te leggen. Een bodem die vrij is van verdichting zorgt er voor dat water kan infiltreren en dat wortels door de bodem hele kunnen groeien. Daarnaast moet de mate van voeding afgestemd worden op het gewenste eindresultaat. Een mooie voedingsrijke groeiplaats voor een boom en een schrale voedingsbodem voor een kruidenrijk veld. We denken graag mee om de werkzaamheden af te stemmen op het gewenste eindresultaat!

Cultuurtechnische werkzaamheden

De bodem verschralen, beluchten of bemesten: van Mourik Beekbergen is al meer dan zestig jaar actief in het bewerken van grond voor bedrijf, overheid en particulier. Onze handelingen variëren van ploegen, eggen, spitten en beluchten tot verkruimelen, egaliseren, profileren en inzaaien. Voor het inzaaien en aanleggen van groen, de aanleg of vernieuwing van sportvelden staan onze mannen klaar.

Ons moderne machinepark is volledig ingericht op cultuurtechnische werkzaamheden. Op onze trekkers maken we gebruik van een vlak profiel zijn zo breed en soepel mogelijk om de druk op de bodem zoveel mogelijk te verlichten.

Over ons bedrijf

65 jaar

Meer dan een halve eeuw werken wij met mens en machines in en aan de bodem.

Professioneel

Trouwe, professionele vakmensen bedienen onze machines en maken uw project tot een succes.

Modern

De modernste apparatuur zorgen voor een veilige en duurzame werkomgeving voor opdrachtgevers en medewerkers.

Dienstbaar

Plotseling in actie als er zout moet worden gestrooid, of wanneer de brandweer hulp nodig heeft bij calamiteiten.

Verhuur

(Tijdelijk) tekort aan mensen en materieel? Laat uw project niet uitlopen.

Aanneming

Tekenen, rekenen en aanpakken. Van begin tot eind kunnen we u bedienen.

Projecten

Groen-, grond- en infraprojecten laten we graag zien op de website. Vraag gerust naar onze referenties.

Laatste nieuws

Voor het laatste nieuws over ons bedrijf, mensen, projecten en machines: volg de berichtgeving op onze socialmedia-kanalen.

Samen aan de slag?

Heeft u behoefte aan een nadere kennismaking of wilt u een offerte aanvragen.