Graafschade voorkomen

Op veel plekken in de Nederlandse bodem is ondergrondse infra aanwezig. Omdat van Mourik Beekbergen iedere dag in de bodem aan het werk is ligt het risico op graafschades hierbij op de loer. Schades zijn natuurlijk vervelend voor alle partijen en belemmert bovendien de voortgang van de werkzaamheden, daarom proberen wij deze zo veel mogelijk te voorkomen

Uitzending “Tot op de Bodem” over de KLIC-melding

Een klic met graven

Sinds januari 2008 zijn wij als grondroerder op basis van de WION verplicht om een KLIC melding te doen als wij met onze machines in de bodem aan het werk gaan. De netbeheerders zijn hierbij op de hoogte waar wij onze werkzaamheden gaan uitvoeren en leveren ons een gedetailleerde tekening waar de kabels of leidingen in de grond aanwezig zijn.

Digitale melding op het werk

Om onze vakmensen te helpen zorgen wij dat de KLIC-melding digitaal op het werk te bekijken is. Doormiddel van een tablet of smartphone hebben zij toegang tot de gegevens die wij van de netbeheerders ontvangen hebben. Zij kunnen zo de tekening goed vertalen naar de daadwerkelijke situatie op het werk. Indien het nodig is hebben zij ook de contactgegevens van de netbeheerders zodat ze contact op kunnen nemen voor aanvullende informatie.

Goed vooronderzoek

De KLIC-melding geeft ons goed inzicht waar de kabel ligt. Maar de daadwerkelijke ligging moeten we nog controleren. Veel kabels of leidingen zijn te traceren met een kabelzoeker en daardoor makkelijk op te zoeken. De exacte ligging van de kabel of leiding is uiteindelijk te bepalen door het graven van een proefsleuf.

Over ons bedrijf

65 jaar

Meer dan een halve eeuw werken wij met mens en machines in en aan de bodem.

Professioneel

Trouwe, professionele vakmensen bedienen onze machines en maken uw project tot een succes.

Modern

De modernste apparatuur zorgen voor een veilige en duurzame werkomgeving voor opdrachtgevers en medewerkers.

Dienstbaar

Plotseling in actie als er zout moet worden gestrooid, of wanneer de brandweer hulp nodig heeft bij calamiteiten.

Verhuur

(Tijdelijk) tekort aan mensen en materieel? Laat uw project niet uitlopen.

Aanneming

Tekenen, rekenen en aanpakken. Van begin tot eind kunnen we u bedienen.

Projecten

Groen-, grond- en infraprojecten laten we graag zien op de website. Vraag gerust naar onze referenties.

Laatste nieuws

Voor het laatste nieuws over ons bedrijf, mensen, projecten en machines: volg de berichtgeving op onze socialmedia-kanalen.

Samen aan de slag?

Heeft u behoefte aan een nadere kennismaking of wilt u een offerte aanvragen.