Onderhoud

Onderhoud van bermen, plantvakken en sportvelden en het bewateren van bomen: Van Mourik Beekbergen is naast aanleg ook gespecialiseerd in het onderhouden van de buitenruimte.

Regulier maaien

Wij beschikken over zowel maaiers voor en achter de tractor als maaiarmen en klepelmaaiers. Daarmee kunnen wij verschillende soorten terreinen maaien. Of het nu een berm, sloot, gazon of braakliggend terrein is. Wij hebben altijd wel een machine die geschikt is om deze te maaien.

Wat is klepelen?

Klepelen is het fijnmalen van ruige begroeiingen als ruw gras, waarbij het gras na het maaien blijft liggen. De vegetatie wordt klein geslagen en blijft als gekneusd maaisel achter. Vertering zorgt er voor dat het materiaal weer in de bodem wordt opgenomen. Het maaisel kan natuurlijk ook worden verzamend zodat het kan worden afgevoerd. Klepelen is erg geschikt voor wat ruigere begroeiing (houtopslag).

Maaien en ruimen: Ecologisch maaien

Bij ecologisch maaibeheer wordt geprobeerd een rijkdom aan verschillende soorten planten en kruiden te bereiken. Het maaimoment en manier van maaien zijn hierbij van belang. Door later te maaien en het maaisel eerst enkele dagen te laten liggen kunnen soorten zichzelf weer opnieuw zaaien. Daarna is het belangrijk om het maaisel op te ruimen en niet terplekke te laten verteren. Een schralere bodem zorgt er namelijk voor dat grassen niet de overhand nemen en andere soorten verdrukken.

Ecologisch bermbeheer in natte gebieden

Van Mourik Beekbergen werkt in retentiegebieden met de Reform Muli, een lichte machine die met zijn ballonbanden de bodemdruk dusdanig reduceert; dat het nagenoeg geen sporen achterlaat. Zodoende kunnen wij in één werkgang maaien en ruimen, waarbij we bodemverdichting voorkomen. Van deze machine zijn er slechts twee in Nederland: wij hebben hem speciaal uit Oostenrijk geïmporteerd voor natte gebieden.

Over ons bedrijf

65 jaar

Meer dan een halve eeuw werken wij met mens en machines in en aan de bodem.

Professioneel

Trouwe, professionele vakmensen bedienen onze machines en maken uw project tot een succes.

Modern

De modernste apparatuur zorgen voor een veilige en duurzame werkomgeving voor opdrachtgevers en medewerkers.

Dienstbaar

Plotseling in actie als er zout moet worden gestrooid, of wanneer de brandweer hulp nodig heeft bij calamiteiten.

Verhuur

(Tijdelijk) tekort aan mensen en materieel? Laat uw project niet uitlopen.

Aanneming

Tekenen, rekenen en aanpakken. Van begin tot eind kunnen we u bedienen.

Projecten

Groen-, grond- en infraprojecten laten we graag zien op de website. Vraag gerust naar onze referenties.

Laatste nieuws

Voor het laatste nieuws over ons bedrijf, mensen, projecten en machines: volg de berichtgeving op onze socialmedia-kanalen.

Samen aan de slag?

Heeft u behoefte aan een nadere kennismaking of wilt u een offerte aanvragen.